De tweede single van Paul Weelen in 2021 heet Roeëzeblad.
Het lied is een oproep tot tolerantie, tot het accepteren van de anders zoals hij is.
Daardoor is dit lied ook kanshebber geworden voor het COC-songfestival.
Op zondag 26 september a.s. wordt in Café Rose in de Bogaardenlaan in Maastricht in de Battle met Ivo van der Bijl beslist welke van de twee zangers naar het nationale COC-songfestival mag.
Is het toeval dat Roeëzeblad in Café Rose zal klinken?
‘Eerlijk gezegd, Ivo mag van mij winnen. Al meteen toen ik hoorde dat hij mijn opponent was, stelde ik voor om hem te benoemen. Hij is een rasperformer, een zanger die alle stijlen beheerst en een aardig liedje kan schrijven. Bovendien is hij jonger en bekender, dus ja, wat mij betreft gaat hij nationaal. Helaas heb ik zijn liedje nog niet gehoord, ik heb geen idee hoe het zal klinken,’ zegt Paul. Uiteraard zal Paul zich volledig inzetten voor een overwinning van Limburg als hij zelf onverhoopt deze battle mocht winnen. ‘Ivo en ik hebben trouwens al een duetje gedaan, zo’n 9 jaar terug, met een liedje over ‘twee mannen’.’
In het Kerkraads bestaat de uitdrukking: D’r inne hilt van e roeëzeblad en de angere van ing kouwflat. Dat betekent dat de keuzes van mensen soms vreemd zijn, uitzonderlijk zelfs, maar dat ze in elk geval vrij zijn die keuzes te maken. Deze uitdrukking is de basis geworden voor deze tolerantiesong.

Paul Weelen heeft opnieuw voor de countryrock gekozen. Het is het genre dat hem het beste ligt met zijn Canadese achtergrond en zijn Kerkraadse opvoeding. De singer/songwriter begon zijn carrière met Weerwaas in de jaren ’80 van de vorige eeuw. Met volgende groepen Ramsj en Oes De Ef maakte hij duidelijk dat hij vooral als popmuzikant of zelfs rocker wilde worden gezien. Country is een combinatie van die twee.
Op Roeëzeblad spelen Mick Gravée op drums, Rick Maassen op bas en Pieter Vermeulen op dobro en gitaren. De productie stond onder leiding van Joep Servais, die ook op piano begeleidt.