Het duo Andy & Roy uit Valkenburg heeft een sprankelende nieuwe single uitgebracht genaamd “Al kump de zon neet op”. Het nummer, dat werd aangedragen door de bekende tekstschrijver Bas Keltjens, past naadloos bij de kenmerkende stijl van Andy & Roy en heeft alles in zich om ‘n zomerhitje te worden in Limburg.
Het is het voorjaar van 2023. Tijdens het pop-evenement Pop on Top tips Bas Keltjens, bekende schrijver van o.a. “Kampioene van de Nach” en “Groete oet de Fieësstent” de heren op een nog onbekende parel van zanger Jan Smit. Nu, 2 maanden later, brengt het vrolijke duo uit Valkenburg de eigen Limburgse versie uit. Een vrolijke meezinger die niet alleen tijdens de optredens van Andy & Roy in de zomermaanden een graag gehoord nummer zal zijn, maar ook een prominente plek verdient op de playlist van de vele radiozenders in Limburg.

Bas heeft het goed aangevoeld. “Al kump de zon neet op” is een nummer dat na het horen van de eerste klanken al kan worden betiteld als een echt “Andy & Roy-nummer”. De heren staan bekend om hun goed matchende samenzang en afwisselende solostukken. Ondanks dat het origineel gezongen wordt door solozanger Jan Smit, hebben Andy & Roy er een nummer van gemaakt dat perfect past bij het duo. Het is niet de eerste keer dat Andy & Roy samenwerkt met Bas Keltjens. Vorig jaar schreef hij ook hun zomerplaat “’t Weekend is van os”, wat resulteerde in een vrolijke en aanstekelijke hit. Over de samenwerking met Bas zeggen de heren: “Het is heerlijk samenwerken met Bas. Hij begrijpt precies waar wij naar op zoek zijn in een nummer en we zijn ontzettend blij met het resultaat.”
Het duo uit Valkenburg hint al naar meer samenwerkingen met Bas Keltjens in de toekomst. “Zeker… maar daarover binnenkort meer. Maar we kunnen jullie beloven dat er iets moois aankomt! “Al kump de zon neet op” is nu beschikbaar op alle streamingplatforms en te beluisteren via de officiële kanalen van Andy & Roy. Mis deze zomerse meezinger niet en laat je meenemen in de feestelijke wereld van dit dynamische Limburgse duo.