De jaren beginnen te tellen, ook voor Kerkradenaar Paul Weelen, die al jaren in Maastricht woont. Niet dat het ouder worden hem ervan weerhoudt muziek te maken. In tegendeel, het schrijven en publiceren van liedjes en demo’s op zijn website www.paulweelen.nl is een wekelijks herhaalde onderneming. Wat hij wel merkt dat het steeds urgenter wordt muziek te maken die ertoe doet.
Dus is de nieuwe single BloaBloaBloa geen liedje geworden om alleen maar vrolijk van te worden. Mensen die veel problemen en zorgen hebben, moeten er af en toe ook even tussenuit kunnen en naar een blauwe hemel kunnen kijken. En wie heeft die behoefte tegenwoordig niet? Je zou het zelfs op de oorlog in Oekraïne kunnen betrekken. Wie heeft in de ruïnes en in de ellende van doden en gewonden niet de natuurlijke drang om omhoog te kijken naar een blauwe lucht en te doen alsof er niets aan de hand is. Dat is het thema van deze country rock song geworden.
Paul Weelen heeft voor de countryrock gekozen. Het is het genre dat hem het beste ligt met zijn Canadese achtergrond en zijn Kerkraadse opvoeding. De singer/songwriter begon zijn carrière met Weerwaas in de jaren ’80 van de vorige eeuw. Met volgende groepen Ramsj en Oes De Ef maakte hij duidelijk dat hij vooral als popmuzikant of zelfs rocker wilde worden gezien.
Mick Gravée op drums, Rick Maassen op bas en Pieter Vermeulen op pedalsteel en gitaren en Joep Servais op Hammond nemen de begeleiding op zich.
De video staat binnenkort op you tube