Over de Brug’ is ‘n unieke samenwerking tussen Limburgs trots / icoon Beppie Kraft en Wolter Kroes ‘
Uniek te noemen: een duet tussen het icoon van de Limburgse muziek Beppie Kraft en Pop/Volkszanger Wolter Kroes, gevangen in ’n tweetalig duet; Limburgs ( Maastrichts) dialect en Nederlands.

Michiel Schraven schreef het liedje ‘Over de Brug’ ooit in de Vinex-wijk Nieuwland in Amersfoort op een gure winterdag. Verlangend naar zijn studenten stad Maastricht waar hij een groot deel van zijn leven woonde en Gezondheidswetenschappen studeerde. En dan is Beppie Kraft, Limburgs trots en afkomstig uit Maastricht, eigenlijk de enige die dat gevoel en die sfeer van het liedje kan overbrengen zoals het ooit bedoeld is.

In een gesprek met Wolter Kroes kwam Michiel tot de conclusie dat het liedje eigenlijk veel universeler is: iedereen heeft wel een plek waar je “over een brug” het gevoel hebt dat je thuiskomt. En de diepere laag…….ooit gaan we allemaal “een brug over” en komen we thuis op een plek waar we alleen maar onvoorwaardelijke liefde en verbondenheid met alles en iedereen zullen ervaren.

Songwriter Michiel Schraven bracht beide artiesten bij elkaar en spreek dan ook louter trots en dankbaarheid uit dat hij dit initiatief heeft mogen lanceren. De vaste producent van Wolter , Hans van Vondelen en Joep Servais van Marlstone Music produceerden gezamenlijk deze prachtig mooie single.