De nieuwe single ‘Wat leefde deit ‘ borduurt voort op de ingeslagen solo route van zanger / componist Frans Hermans. Een prachtige beladen ballade over liefde en het herbeleven van diezelfde liefde. Vanzelfsprekend schreef Frans zelf de tekst en de muziek.
Productie en arrangement lagen , net zoals bij zijn vorige solo single “Aope”, in handen van Bryan Raets (TØNE) en de titel wordt in samenwerking met Marlstone op de markt gebracht. Muzikale medewerking komt van Chris Brush (drums), Maarten Cima (elektrische gitaar), Zowy Bahnen (viool- die zelf ook in de clip meespeelt), Noa Ballasteros (Alt viool), Benedetta Baravelli (Cello) en Bryan zelf op toetsen en bas.
Voor de clip werd de productionele hulp van dochter Sammy Hermans en Meity Feher verzorgde de choreografie en de dansuitvoering.

De eerste Limburgstalige liedjes schreef de tegenwoordig in Heerlen wonende Frans Hermans in 2003 voor de band LEFF. Eén van die eerste liedjes (Limburg, Ich bin van dich) belandde als snel op nr.1 in de Limburg Top 10 van L1. Daarna schreef Frans voor meerdere artiesten uit de Marlstone stal en ontving hij in 2007 de prijs voor “ het Limburgse lied” te Venlo. In 2006 nam hij met zijn band Volle Gaas de CD getiteld “Brenne” op en in dat jaar volgde ook, in samenwerking met Bart Oostindie, de solo-CD “Get Gedronke”. Hoewel hij daarna bleef schrijven voor andere artiesten werkte Frans niet meer echt aan soloprojecten. Pas in 2015 schreef Frans weer voor de band Vleddig, waar hij zelf als zanger-gitarist deel van uitmaakt.