Sjömmert: het verhaal …..

Op mijn achttiende verliet ik, met tegenzin, mijn geliefde dorp Schimmert om vervolgens, vooral door de liefde, op allerlei plekken terecht te komen. Tweeëndertig jaar later kwam mijn vrouw op het idee om een weekendje met de caravan op Camping Mareveld te Schimmert te gaan staan. Zo gezegd, zo gedaan. Op de eerste dag stond een flinke wandeling op het programma en na tien minuten wandelen troffen we de eerste persoon, werkend in een weiland (Achter Schimmert heet dit gebied) aan die op me afkwam en zei “Hey, bis doe neet….” Meteen besefte ik weer dat dit mijn dorp is en dat hier mijn wortels liggen. Het gevoel van vroeger proefde ik meteen weer. Na twee dagen genieten van de schoonheid en rijkdommen van dit prachtige dorp kwam ik thuis en voelde iets kruipen in mijn pen. Het moest eruit ….Waar is Guido Frissen, Schimmertenaar in hart en nieren, met wie ik vroeger als jongetje van 12 al muziek maakte…ik moet hem bellen…we moeten dit samen doen…en het kan geen toeval zijn dat André Köppen, met wie onze band Vleddig al eerder samenwerkte, en Nico Eurling, bij wie ik op de lagere school in Schimmert in de klas zat, nu samen bezig zijn met een fantastisch project in de voormalige Watertoren, nu Reusch genaamd….ook even bellen….en het resultaat: Sjömmert. (een ode aan MIJN dorp SCHIMMERT).

Frans Hermans