‘Mien ajers hoes’ werd geschreven door Montfortenaar Sef Kempkens. Het toendertijd in heel Limburg bekende amusements duo “De Romona’s” namen het nummer in 1979 op ter gelegenheid van hun 25-jarig jubileum .
Mede door de (destijds) weelderige groei van de piratenzenders werd deze plaat een enorm succes en bezorgde het duo een zeer grote bekendheid.
De naam Romona’s is afgeleid van de familienaam Roemen en hun woonplaats Montfort. Het duo werd van 1954 tot 1965 gevormd door oudste broer Pierre en Jo, en vanaf 1965 door de jongste telg Martin en Jo. Dat er nóg meer muziek in de familie zit, blijkt wel;
Voor Ron Roemen van Van Mofert is dit nummer een uitgelezen kans om ‘Zomere’, dat hij eerder dit jaar met Aimee Baars onder de projektnaam Van Mofert heeft uitgebracht, op te volgen.
Wat het voor Ron heel bijzonder maakt is dat hij dit nummer samen met zijn vader heeft opgenomen; Jong en oud, samen in een nieuw jasje. Vorig jaar rond deze tijd zag het er niet naar uit dat dit er nog ooit van zou komen dus ontzettend dankbaar nu en trots op dit mooie cadeau.