Dit is de vierde single van Paul Weelen in 2022. Toch niet niks. Maar ook weer niet zo speciaal als je bedenkt dat hij wekelijks een nieuw liedje publiceert op zijn website www.paulweelen.nl De laatste jaren werpt hij zich op country in al zijn vormen en deze keer is het Texmex geworden, misschien ook niet zo vreemd, aangezien hij tegenwoordig deel uitmaakt van de formatie Auw Sjóttel met Martin Krousen (’t Jód tsimmer), Jo Janssen (ex-Vleddig, ex-Ummer d’rNeaver) en Thei Hanssen (ex-Weerwaas).
Carnaval is steeds meer een soort festival, in elk geval een evenement, waarbij artiesten op een podium staan en het publiek zich al kijkend, hossend en zingend amuseert. Paul, die vele malen meedeed aan de Sjlajerparade in Kerkrade en nog wel vaker aan het LVK weet uit ervaring wat het is om op een podium te staan. Hij deed precies 33 jaar lang niets anders met Weerwaas. Maar op het podium met carnaval, dat was en blijft een raar gevoel.
Onder het volk, dat is namelijk de beste manier om carnaval te ondergaan, opgaan in de menigte in een gek kostuumpje. En dat is dan ook de titel en het thema van zijn inzending voor het LVK van dit jaar. Speciale gast op dit nummer is texmex accordeon virtuoos Dwayne Verheyden.