Vorig jaar September won Hans het “’t Sjun Lidjer Konkoer” in Kerkrade met het nummer “September Gedich”. De hoofdprijs van deze liedjeswedstrijd was, naast eeuwige roem, een opname in de Marlstone studio.
Door drukte in de studio was het onmogelijk om het lied nog in September 2019 uit te brengen waarna gezamenlijk besloten werd het “September gedich” een jaar later te releasen.
Hans Knubben (1958) geboren in Benzenrade/Heerlen woonachtig te Kerkrade, gehuwd en vader van twee zonen, begon zijn muzikale loopbaan op de jonge leeftijd van 10 jaar als slagwerker bij harmonie TOG te Welten-Heerlen. Op zijn 15e verruilde hij de trommelstokken voor de trombone. In zijn jonge jaren speelde en zong hij in verschillende dansorkesten waaronder de Rene Kranz Band, o.a. de begeleidingsband van Duitse schlagerzangers zoals Freddy Breck, Jürgen Marcus en Dennie Christian en maakte hij tournees door Duitsland en de USA.
Naast zijn dagelijkse werkzaamheden als marketingspecialist binnen de medische industrie studeerde Hans klassieke zang aan de Heerlense muziekschool bij Ger Withag alwaar hij begin jaren 90 als bariton cum laude zijn laureaat concertexamen behaalde. Onder de enthousiastmerende vleugels van Ger Withag trad hij meermaals als gastsolist op bij amateur operagezelschappen en diverse koren. Vanaf 2012 is Hans als vast koorlid verbonden aan het koninklijk Heerlens Mannenkoor St. Pancratius alwaar hij de solistenrollen voor zijn rekening neemt.